
 
 
FAQS – LEGAL SERVICES POLICY 

 
Q:  What should I do if I am unsure whether an activity or decision has legal 

implications?  
A:  When in doubt, contact Legal to confirm.   If you are unsure who to contact for Legal 

approval, contact your Country Counsel or Regional General Counsel for your region.  You 
can find their contact details here.  

 

Q:  What does the Legal Services Policy mean by “Government/ 
Regulatory Authority”? 

A:  By “Government” or “Regulatory” Authority, the Legal Services Policy refers to any 
Federal, Regional, State, or local authority that has jurisdiction over the Company’s 
operations and/or services. Examples include a country antitrust agency or a state or 
regional licensing agency.  

 

Q:  I have received a notice or e-mail from a governmental agency. What do I do? 
A:  You MUST immediately contact Legal if you receive a notice or inquiry from a Government 

or Regulatory Authority.  Notices of violations and/or requests for information may come 
from any of the following sources: law enforcement authorities, antitrust authorities, and/or 
anti-money laundering authorities – and may be in the form of formal written 
correspondence or by email. You should not attempt to answer questions from a 
Regulatory Authority – even if you know the answers. If you are unsure if the governmental 
agency contacting you is a Regulatory Authority, contact Legal for guidance. 

 

Q:  As a member of the Global Security Department, do I need approval from Legal to 
talk to a Regulatory Authority? 

A:  The Global Security Department is NOT REQUIRED to consult Legal before discussing 
security regulations and/or security protocols with a Regulatory Authority, to advocate the 
Company’s position, or seek clarification on applicable law.  

The Global Security Department IS REQUIRED to consult Legal for all other discussions 
with a Regulatory Authority.  

 
Q:  I plan to submit a routine submission to a Regulatory Authority. Does Legal need 

to approve? 
A:  No. For information filings, reports, or other submissions regularly required pursuant to the 

rules of a Regulatory Authority, you do NOT NEED Legal approval.  

For all inquiries, investigations, or audits, you DO NEED Legal approval.  

 

 

https://customerportal.brinksinc.com/documents/166043/3475185/Global+Legal+Organizational+Chart.pdf/1446357c-23b2-66b1-471e-213036114926?t=1616531719860&__woopraid=NzZsMKW2KzmT
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Q:  What if I am currently working directly with an external lawyer?  
A:  You must contact a member of the Legal Department to discuss whether and how to 

continue to engage the external firm or lawyer.    

 

Q:  I need to enter into a contract with a new vendor/supplier. Does Legal need to 
review? 

A:  Except as set out in Section 4.1 of the Legal Services Policy, Legal 
MUST￼￼￼Examples of contracts and agreements ￼include: 

Asset or Stock Sale Agreements Letters of Intent/Indications of 
Interest/Memoranda of Understanding 

Asset or Stock Purchase Agreements License/Subscription agreements 

Asset Management Agreements Non-Disclosure/Confidentiality Agreements 

Assignments and Novations Participation/Sponsorship Agreements 

Bills of Sale Pre-contract Documents (e.g., customer 
bids, term sheets) 

Consulting Agreements and Engagement 
Letter 

Purchase Orders 

Credit Agreements Releases or Waivers 

Customer Agreement Templates Settlement Agreements 

Guarantees Services/Sales Agreements 

Indemnification Agreements Statements of Work 

Intercompany Agreements Vendor/Supplier Agreements 

Lease/Rental Agreements  

  

Q:  Are there any exceptions to what contracts Legal must approve?  
A:  Yes. Legal does NOT need to be involved in previously-approved, standard form 

contracts—such as unmodified, standard Company – or industry-approved form contracts 
or agreements—as long as the form contract was obtained directly from Legal or from an 
established Company repository. 

 

Q:  I plan to modify or amend a form contract according to pre-approved guidelines.  

A:  Legal may need to approve. Only select individuals have authorization from Legal to 
modify or amend form contracts according to pre-established guidelines. If you are unsure 
whether you have such authority, consult your Country Counsel or Regional General 
Counsel.  
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Q:  I am required by law to immediately disclose a [safety or cyber] incident. Do I still 
need to contact Legal? 

A:  Yes. Even if immediate disclosure to a Regulator is required by law, you must attempt to 
contact Legal in advance of the disclosure.  

 

Q:  I am a member of the IT organization or working with a member of the IT 
organization to develop an Artificial Intelligence (AI) solution for the business. Do I 
need to contact Legal?  

A:  Yes. Any use of AI (whether developed by Legal or by a third party) must be reviewed by 
Legal for potential data protection, privacy, and confidentiality issues.  

 

Q:  I plan to put a new Brink’s product or service on the market. Does Legal need to 
approve?  

A:  Yes. Legal MUST approve any advertisement, offer, or sale of a new product or service. 
Legal must also approve any advertisement, offer, or sale of an existing product or service 
in a new country or territory.  To be clear, the Legal and Ethics & Compliance teams should 
be involved from the very beginning of any new product or service initiatives to ensure 
regulatory feasibility, privacy by design, availability of a brand or technology, etc. 

 

Q:  I plan to terminate a key employee and/or amend an employee agreement. Does 
Legal need to approve?  

A:  Yes. Legal MUST be notified of any planned termination of key employees—including 
members of a country’s or region’s leadership team—to advise on employment and 
compensation issues, unless employment counsel (if any) reports to HR (not Legal) in 
your country. Legal must also review any proposed changes to benefit plans and forms of 
employee agreements, unless employment counsel reports to HR (not Legal) in your 
country. 

 

Q:  I plan to have a public-facing discussion about the Company. Does Legal need to 
approve?  

A:  Yes. Legal MUST approve in advance any proposed public disclosure or public discussion 
of matters related to, but not limited to: 

• Litigation; 
• Regulatory proceedings; 
• Governmental inquiries or investigations; 
• Contingent liabilities;  
• Contract disputes; or 
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• Proposed corporate transactions (mergers, acquisitions, similar).  

 

Q:  I am going to present at a trade association event.  Does Legal need to approve? 
A:  Yes, presentations to industry groups, trade associations, and other third parties as well 

as press releases and other public statements in which Brink’s personnel are quoted or 
used as reference or endorsement MUST be reviewed and approved by Legal.  Trade 
association participation must also be disclosed to Ethics & Compliance (Microsoft Users 
& G-Suite Users). 

 
Q:  I think we have experienced a significant cyber incident. Who do I contact? 
A:  You MUST follow the Company’s Cyber Security Incident Response Plan (CSIRP) and 

notify the Global Security Operations Center.  You must also immediately contact Legal if 
you know of or suspect a cybersecurity incident. 

 
Q:  I want to help the HR organization with organizing current employee and candidate 

personal information. Should I contact Legal? 
A:  Yes, this may have privacy implications and Legal MUST be involved.  

   

Q:  I work in the United States, and someone has tried to serve legal documents, 
directed to the Company, on me personally. What should I do next? 

A:  In the U.S., in general, no employee may accept or waive service of legal documents 
directed to the Company.  If someone attempts to serve such a document to you, refer 
them to Legal and immediately notify Legal of the attempt. Such legal documents may 
include litigation process, notices of arbitration, bankruptcy filings, subpoenas, petitions 
and citations, summonses, and complaints.  

 

Q:  Are there any exceptions to the rule above regarding service of process? 
A:  Yes. If a member of Legal has authorized you to waive service of process, you may do so, 

but you must still immediately notify Legal of the waiver. If state or local law authorizes 
you to accept service of process as a Company Officer, you may do so, but still 
immediately notify Legal of the service. If you are individually named in a lawsuit, you may 
accept service of process for yourself, but still immediately notify Legal of the service.  

 

https://brinksresourcelibrary.brinks.com/en/disclosure-tools
https://sites.google.com/cash-solutions.org/home/legal/ethics-n-compliance/disclosure-tools

